Emre Erdoğan, nam-ı diğer ‘vapur’ Cebelitarık boğazını 4 saat 40 dakika, Manş denizini 9 saat 50 dakikada yüzdükten sonra şimdi de Catalina kanalı olarak bilinen Catalina adası ve Los Angeles arasını 9 saat 50 dakikada yüzdü. Emre Manş denizi yüzüşü için 2016 yılında ‘en hızlı solo erkek ödülü’ kazanmıştı.
https://www.facebook.com/profile.php?id=23005179
Emre Erdoğan’ın, performans beslenmesi olarak nasıl hazırlandığına geçmeden önce ilginizi çekeceğini düşündüğüm bilgiler paylaşmak isterim.
Zorlu Catalina kanalı şu ana kadar sadece 3 Türk açık deniz yüzücü tarafından geçildi. Ragip Vural Tandoğan ve Kamil Resa Alsaran Emre’den tam bir gün önce geçişlerini 13 saat 1 dakikada tamamlayarak burayı yüzen ilk Türk yüzücüler ünvanını aldılar.
Kamil bey Emre’nin yüzüşünün son 3-4km sini desteklerken 🙂
Ragıp ve Kamil beyler aynı zamanda organ bağışı, Kartal bebek ve Türk Kalp Vakfı’na destek vermek için bu yüzüşü gerçekleştirmişler.
Her üç yüzücü de ‘Okyanusun Yedilisi’ olarak bilinen açık deniz yüzüşlerini tamamlamayı hedefliyorlar. Okyanusun yedilisini dünyada şu ana kadar tamamlamış olan bir yüzücü yok. Emre Erdoğan, ‘yedi deniz projesi’ adı altında şimdiye kadar 3 deniz geçişini tamamlamış bulunuyor.
Okyanusun yedilisi, her biri birer maraton sayılacak uzun yüzüşleri kapsıyor;
Bu yüzüşleri gerçekleştirmek çok ciddi planlama, maddi destek, lokal ve bölgeyi bilen kişilerce destek, takım çalışması, fiziksel ve mental hazırlık gerektiriyor. Yüzücü okyanusun yedilisini tamamlayabilmek için, çok soğuk sular, çok sıcak sular, çok kuvvetli akıntılar, devasa yük gemilerinin arasından yüzmek gibi ciddi zorluklarla başa çıkabilmeli.
Emre okyanusun yedilisi projesi kapsamında 3 denizi tamamlamış ve fiziksel, mental destek, planlama konularında kendisini kanıtlamış bir yüzücü. Açık deniz,uzun yüzüşleri gerçekleştirmek için antreman ve etaplarda en önemli planlamalardan bir tanesi olan ‘Spor Beslenmesi’ kousunda da çok bilgili. 3 Kasım 2015 yılında Manş geçişi sonrası Emre ile yapmış olduğum söyleşiyi sizinle tekrar paylaşmak istedim.
https://sporel.wordpress.com/2015/11/03/makarna-bulgur-ya-da-pilav-yemeden-mans-yuzulur-mu/
Bu vesile ile Emre’yi ve Catalina Kanalı yüzüşünü gerçekleştiren Ragıp ve Kamil beyleri buradan bir kez daha tebrik ederim ve bundan sonraki etaplarında da şanslarının devam etmesini dilerim.
Keyifli okuyuşlar.
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.